Дата: 23.01.2015

Вложил: С.Петрова

Заглавие: БЛАГОДАРЯ !!!

Боже! Не мога да повярвам! Мислех че никога няма да намеря тези автентични рецепти. Корените на моите предци са от Садина. Баба ми - Светла и памет ! - почина през 1990 год. на 94 год.; и за жалост, и срам никой от нас не се беше погрижил да запише точно как приготвя всичките тези вкуснотии. От тогава все опитвам, но все нещо липсва и не се получава. Сега като видях рецептите направо полудях... Добре че, има хора които да се грижат за такива като мен... Благодаря ви от сърце!

P.S. Баба правеше още една баница с булгур... е няма такова вкусно нещо другаде. Бях много малка и не помня какво друго и слагаше, но като че ли нямаше сирене. Печеше я в тава отгоре на печката, после я обръщаше с друга тава...естествено корите бяха приготвяни от нея; горе сте дали рецептата за ПЛАКЕТА, но после тази плънка от булгур никога не можах да я налучкам... Моля ви ако някой знае нека да ми изпрати рецептата на e-mail-skpntvg@abv.bg

Благодаря!

Да се вложи нов материал

Село Садина, 
най-българското село в България - капанци, обичащи,пазещи и незабравящи родното си място и традициите. Село Садина е скрито в пазвите на нагънатия терен между Разград и Русе, по поречието на река “Малки Лом” ,закътано в чернозема на Лудогорието. Садина е едно от малкото запазили самобитността си капански села, със богато минало и съхранени традици. Населението на село Садина е изцяло християнско и изповядва източното православие. Традициите и културният живот в селото се поддържат от читалището.
Намерете ни във Facebook

 

Приятелски сайтове:

ansambal.url.ph

semeensajt.url.ph