Участия

По- значими участия и постижения:

 м. август 2004г. - Международен фестивал “Златен паун” в гр.Клуш на Пока, Румъния. Носители на “Златния паун”. Репертоар: композициите Гергьовден и Капанска сватба.

 м. октомври 2004г.,2006 и 2008г.- домакини на Капанския събор “Здрав корен – жив дух” . Първо място в конкурсната програма с обичая Коледа. 

 м. юни 2005г. - VI Национална среща на ансамблите за изворен фолклор “Стара Загора – Дълбоки 2005” Носители на голямата награда на община Стара Загора. м. август 2005г. – IX Национален събор в Копривщица.

 м.август 2006г. – Международен фестивал “Златна брадва”, гр.Закопане, Полша; второ място в конкурсната програма – носители на “Сребърна брадва”.

 м. декември 2006г. – Конкурс “Коледно надиграване – ВАРНА 2006”; второ място.

 От 2006г.”Капанци” е представителен ансамбъл за автентичен фолклор на община Попово.

 м.август 2010 – Национален събор в Копривщица , феестивал на фолклорната носия Жеравна.

 16- 20 септември – Участие в празника на добросъседството и приятелството в град Кършехир Турция, с патрон – един от създателите на държавата Ахи Еврани.

 5-ти фестивал на изкуствата в гр. Попово, нашите самодейци спечелиха две първи места: I- място за ансамбъла за автентичен фолклор I- място за певческия състав.

 04.08.2013г. престижното жури на Националния фолклорен фестивал “Фолклорен извор” в с.Царевец присъди ОТНОВО ЗЛАТЕН МЕДАЛ на Ансамбъл “Капанци”

 17.08.2013 г. Ансамбъл “Капанци” с. Садина, участва в Danube Eco Summer Fest в гр.Зимнич, Румъния.

 От 22 до 26 август Ансамбълът за автентичен фолклор “Капанци” от с.Садина бе на турне в Република Хърватска, където участва в празниците на народната култура. Участие в излъчвания на местни и национални телевизии.

 Многобройни награди от фолклорни събори в Копривщица, Велико Търново, Стара загора, Априлци и др.

 

Село Садина, 
най-българското село в България - капанци, обичащи,пазещи и незабравящи родното си място и традициите. Село Садина е скрито в пазвите на нагънатия терен между Разград и Русе, по поречието на река “Малки Лом” ,закътано в чернозема на Лудогорието. Садина е едно от малкото запазили самобитността си капански села, със богато минало и съхранени традици. Населението на село Садина е изцяло християнско и изповядва източното православие. Традициите и културният живот в селото се поддържат от читалището.
 Намерете ни във Facebook